ALL ABOUT MY JOURNEY IN PARENTING, BREASTFEEDING AND RAISING UP MY BELOVED KIDS

Followers

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor
kindly contact me at hanaseman@yahoo.com

Friday, January 29, 2010

Firas 3 bulan

F
 


Pejam celik pejam celik Firas dah masuk 3 bulan. 

18hb gi check up, Alhamdulillah berat naik lagi ke 6.3kg. Panjang tak diukur. Tapi tahu Firas dah meninggi sebab tengok seluar dia pakai semua dah senteng.

Sekarang masa jaga Firas lebih panjang. Walaupun begitu Firas tak kisah kena tinggal sorang-sorang janji perutnya diisi dan bontotnya kering. Tapi sekarang ibu dah letak playgym Farish untuk hiburkan Firas time ibu buat kerja.

 

Gambar Firas tengah tido... Bestnyer tido..

Firas juga semakin ceria, suka sengih, senyum dan gelak cuma belum terkekek-kekek lagi.. 

Dan Firas pun makin chubby, haritu ibu singgah kat RnR Tapah nak mandikan Firas, ada 3,4 orang makcik ikut ibu sebab geram ngan Firas.. Kata depa Firas montel.

Firas sekarang dalam proses belajar meniarap. Tapi kadang tu ibu kena bantu gak. Cuma ada 2,3 kali Firas berjaya meniarap sendiri, tapi tangan tersepit kat bawah dada plak. Ibu kena tolong gak.

 

Sekarang ni Firas masih minum 3oz per feeding kat rumah Mak Ani. Kat rumah, suka hati.. Cuma sekarang Firas dah tak sekerap dulu, tapi sekali bergayut lamaa. Dan menimbulkan kejelesan kat abang Farish.

Ibu kadang2 perasan bila abang Farish mula dekat ngan Firas, Firas mula buat muka serius. Ibu tau Firas cam tak selesa kat abang sebab abang suka cium Firas beratus2 kali sehari. Itu tanda abang sayaaang sangat kat Firas.. Kalau abang tampar tu biasalah dia geram sangat tengok firas dah makin bolat tu.

 

 


4 comments:

  1. bolat betul pipi firas..gerammnyaa

    ReplyDelete
  2. hi mummy..come visit our little shop http://pinkdanbiru.blogspot.com. see ya!

    ReplyDelete
  3. Zakiah, anakku memang muka serius.. Kecik2 dah kontrol macho.

    Rozy, sebab bolatlah abang dia suka cubit.

    ReplyDelete

Apa Komen anda?

Related Posts with Thumbnails