ALL ABOUT MY JOURNEY IN PARENTING, BREASTFEEDING AND RAISING UP MY BELOVED KIDS

Followers

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor
kindly contact me at hanaseman@yahoo.com

Saturday, May 31, 2014

Throwback: Menanti Saat itu (episod 2)

Selepas berbincang dengan abi dan melihatkan contraction makin kerap, kami ambil keputusan untuk ke hospital.
Nasib baik ibu dah prepare baju boboiboy kuasa 3 dalam beg masing-masing.
Abi bangun terus kejutkan Farish dan Firas, dan angkat Fawwaz masuk dalam kereta sementara ibu bersiap.
Tengah bersiap, sakit perut la pulak, nak kena membuang ni. Cakap kat abi "ibu nak ber** sat!", abi kata, takpa, dia tunggu dalam kereta.

Time melabur tu tetiba terfikir, yang tadi tu contraction nak bersalin ka, contraction nak membuang. Lama la juga ambik masa nak membuang (walhal hari tu saja 4 kali dah membuang).. Pastu tak rasa contraction. Nak jer cakap kat abi, tak payah gi hospital, bukan contraction nak bersalin.

Tapi, lepas dah selesai, dalam dok keluar masuk bilik nak pastikan semua suis ditutup, terasa balik contraction.. Ok, jom pi hospital.

Hantar dulu boboiboy kuasa 3 ke rumah pengasuh. Jam 2 pagi tu, kesian nak kejutkan orang, tapi terpaksa. Sampai rumah pengasuh ,try call lagi (guna no yang lama jugak), bagi salam, tak berjawab. Dekat 15 minit juga tak berjawab. Abi masuk kereta balik, bincang lagi nak letak anak kat mana.. Ibu nak juga abi teman dalam labour room, tapi kesian kat anak-anak juga.

Last-last abi kata, kita tinggal jerlah anak-anak kat rumah. Sambil tu tanya Farish, boleh tak abang jaga adik-adik kat rumah. Ibu ngan abi nak gi hospital.. Farish kata ok, tapi dia nak duduk depan ruang tamu, nak tengok tv. So, kami patah balik ke rumah. Sepanjang perjalanan patah balik tu, berbincang lagi. tak sampai hati la pulak nak tinggalkan anak-anak kecik sendirian kat rumah, dengan tak tahu apa yang nak jadi ni.

Last-last, belok juga masuk jalan menghala ke rumah, tapi abi cakap, jom try tanya kawan dia a.k.a abang angkat abi. So, abi belok masuk lorong satu lagi. Luckily kawan abi ada kat rumah. Minta tumpangkan kejap anak-anak kat rumah dia. Terima kasih Mizi dan Kak Su kerana sudi tumpangkan anak-anak kami di kala genting ni. we really appreciate it.

bersambung.......

No comments:

Post a Comment

Apa Komen anda?

Related Posts with Thumbnails