ALL ABOUT MY JOURNEY IN PARENTING, BREASTFEEDING AND RAISING UP MY BELOVED KIDS

Followers

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor
kindly contact me at hanaseman@yahoo.com

Friday, June 13, 2014

kelengkapan berpantang

Setiap kali pantang, ibu guna produk yang berbeza. Kenapa? Saja suka- suka test.

Time anak sulung, time tu internet takdak lagi, ada orang rekomen guna set amway tropical herb. Harga time tu RM300+, dapat dengan bengkung..
tak ingat dah berapa banyak poduk, tapi ada segala param,pilis, mandian, teh herba, minyak urut, minyak baby.
Ada panduan penggunaan day by day.
Ibu suka bengkung dia sebab lebar dan cover dari bawah breast sampai peha.


Anak kedua ibu try set Nona Roguy pulak.
Set dia banyak minyak dan pil-pil herba. Ibu pil tu ibu tak makan sangat, minyak herbanika dia ibu alergik, habis naik ruam. tapi ada few produk dia best guna.
Tu pun ibu tak habis guna jugak sampai habih bersalin.
Time beli harga Rm300+ jugak, dapat bengkung, tapi bengkung dia kecik sikit, tak sebest bengkung amway.

Anak ketiga, ibu malas nak beli set berpantang.
Untuk makan, ibu ambil shaklee confinement set (loose) untuk 44 days dan beli loose items dari FB seller (ibu pun lupa dah beli kat seller mana), tapi produk kampung untuk param,pilis, boreh dan beberapa lagi produk luaran.
Harga dalam Rm100+ gitu.


Untuk kali ni, ibu try tanamera confinement set pulak. Ibu suka jer beli yang kena tepek-tepek ni, nak rasa feel berpantang gitu. untuk makan, ibu ambil set confinement shaklee (beli loose dari member)
Tanamera, beli online harga RM300++ jugak.
Dia ada minyak kelapa dara (boleh guna sebelum bersalin), dan beberapa produk luaran.


Antara 4 produk ni, ibu taktau nak buat review macam mana. Sebab lebih kurang jer. Kesan pun taktau nak cakap. Cuma ibu suka feel berpantang itu. 

Terus terang, ibu beli just suka-suka nak try. tapi ibu percaya produk ni semua bagus untuk luaran.
Untuk dalaman, ibu lebih percaya natural food. Ibu ambik supplement lebih kepada proses penyembuhan sahaja. Untuk upkan susu, kecutkan rahim segala, ibu go for natural.

Nanti ada rezeki anak kelima, nak try produk lain pulak.

*memangtakleh jadi duta produk

4 comments:

  1. Try homoepathy pulak nanti kak..hehehe...Apapun tahniah ye kak. Saya paling rasa rugi bila set pantang tak habis guna..tapi memang tak habis pun tambah pulak kalau anak kena kuning.

    -saya pengedar shaklee ;-)

    ReplyDelete
  2. Salam kak Hana ni salwa ibukauthar

    saya tertengok blog lama ada update entry ni dari blog akak


    akak nak dapat baby baru ke?

    mana tahu saya terlepas berita baik

    hehehe

    tahniah kak

    and

    selamat berpuasa ya

    ReplyDelete
  3. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Apa Komen anda?

Related Posts with Thumbnails