ALL ABOUT MY JOURNEY IN PARENTING, BREASTFEEDING AND RAISING UP MY BELOVED KIDS

Followers

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

I am a Malaysian Breastfeeding Peer Counselor
kindly contact me at hanaseman@yahoo.com

Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan 1432H


Esok Ramadhan bakal menjelma.. Ibu doakan semua rakan -rakan ibu dapat menunaikan ibadat puasa dengan sempurna. 

Buat ibu yang sedang menyusu boleh refer thread ibu tahun lepas (tahun ni mood malas nak update)
juga

Tahun ni nampak gayanya ibu tak dapat meraikan pertama Ramadhan. Keadaan masih belum mengizinkan. Darah nifas ibu belum kering lagi. Nampak gayanya, abi kenalah berpuasa seorang diri dahulu untuk beberapa hari awal ni. Insya Allah ibu akan turut serta paling lambat pun mungkin pertengahan puasa sebab time tu kalau ikutkan dah habis tempoh pantang 44hari. Tapi ibu harapkan darah nifas ibu kering lebih awal. Tak larat sebenarnya bila fikir nak kena ganti puasa nanti. Apapun ibu akan bangun masakkan sahur dan juga juadah berbuka untuk abi.

3 comments:

  1. erm, mmg tak best nak kena ganti puasa, kan? saya pun pernah kena ganti puasa sampai sebulan sebab bersalin seminggu sebelum puasa :)

    xpe, sediakan juadah untuk suami berbuka pun dapat pahala mcm org puasa juga, kan?

    ReplyDelete
  2. selamat menyambut bulan ramadhan buat Hana dan keluarga.. ;)

    ReplyDelete
  3. Nur, betul tu.. menyediakan juadah untuk orang berbuka puasa pun dapat pahala.

    Aizamia3: thank you

    ReplyDelete

Apa Komen anda?

Related Posts with Thumbnails